Wat zegt je uiterlijke wereld over jou?

Het gaat om “de binnenkant, niet de buitenkant”!

 

Dé spreuk waar de meesten wel bekend mee zijn. Moeders wijze woorden die zonder enige twijfel staan voor een universele waarheid. Namelijk de wetenschap dat je innerlijke gedachten en gevoelens bepalen hoe jij je leven ervaart. En dus niet andersom. Iets wat we als mensen vaak neigen te vergeten. Tóch is het ook zo dat je je uiterlijke wereld niet zomaar kan wegcijferen. Je uiterlijke omstandigheden zeggen wel degelijk ook weer iets over je innerlijke staat. Het kip en het ei verhaal. Hoe je je van binnen voelt bepaalt hoe je de buitenwereld ervaart en hoe je de buitenwereld ervaart is ook weer van invloed op hoe jij je van binnen voelt. Oei, ik hoor je denken “maak het nou niet weer ingewikkeld…”.

Een simpel voorbeeld, stel je loopt alleen door een prachtig bos op een zomerse dag. De bomen zijn in bloei, de vogels zingen en verder is het stil en vredig. Grote kans dat je rust en helderheid van binnen ervaart en makkelijk in het moment kan zijn. Stel nu dat je met een aantal mensen met windkracht 10, regen en onweer, op een bootje zit midden op zee. Ik durf te wedden dat je innerlijke wereld dan “iets” onrustiger en onstuimiger is.

 

Je uiterlijke omstandigheden zeggen wel degelijk ook iets over je innerlijke staat. Meestal zijn we ons echter niet bewust van deze invloed.

 

Fengshui, de 3000 jaar oude Chinese filosofie houdt zich precies daarmee bezig, namelijk met hoe je omgeving je staat van welzijn kan beïnvloeden. Het doel binnen de fengshui is om tot een balans te komen van je innerlijke en uiterlijke staat zodat de Qi (spreek uit: ch-i), de levensenergie harmonieus kan stromen. Alles om ons heen bestaat uit energie. Deze energie is op de een of andere manier van invloed op ons. Denk jij weleens na over je omgeving waar jij dagelijks mee in aanraking komt? Hoe deze subtiel of duidelijk mede bepaald hoe jij je voelt? De kleuren van je slaapkamer of keuken? De materialen van het kantoor meubilair? De keuze van inrichting van je woonkamer?

 

Welke energie pik jij op en is dat ook wat jij dagelijks in die omgeving wil ervaren?

 

Wist je dat kleuren van invloed zijn op hoe je je voelt? Kan je echt ontspannen in een knal rode kamer? Weleens goed gekeken naar de kleuren in een spa? Vaak zijn dat zachte, rustgevende kleuren zoals lichtgroen, crème kleur, of aardse tinten zoals warm bruin en paars. Ook materialen zijn van invloed op je gemoedstoestand. Natuurlijke materialen hebben vaak een warmere uitstraling dan synthetische materialen. Een van hout gebouwde boomhut heeft een hele andere uitstraling dan een plastik boomhut. De één straalt gewoon meer warmte en rust uit dan de ander.

 

Ik denk zelf dat bewustzijn vergroten over hoe onze omgeving ons direct of indirect beïnvloed, opheldering kan geven over hoe we ons voelen en hoe wij ons leven ervaren. We richten hele steden in zonder echt na te denken over wat het ontwerp, de kleuren en materialen met ons doen. We sturen kinderen jaren lang naar scholen waar niet nagedacht is over de invloed van het gebouw op de gemoedstoestand van de kinderen. Verwachten wij rustige kinderen terwijl de klas een en al onrust en overbodige prikkels uitstraalt? Hoe zit het eigenlijke met onze huizen? Wie denkt echt na over hoe het voelt als je de deur binnen stapt?

 

 

Nu we alweer volop in het lente seizoen zitten, waarbij wij letterlijk meer naar buiten keren en bezig zijn met onze omgeving, is dat hét perfecte moment om eens rustig te voelen wat onze eigen gecreëerde omgeving met ons doet. Wat hebben we nodig om echt tot rust te kunnen komen of juist in beweging gezet te worden.

 

 

Ik ben heel geïnteresseerd in jouw verhaal, zowel de positieve als de negatieve kanten. Dus stuur mij hieronder jouw reactie! Alvast bedankt voor het delen. Ben je geïnteresseerd in mijn verhaal en wil je weten over mijn slaapkamermetamorfose? Blijf mij dan volgen voor dit aankomende blog. Samen met interieur architect Robbert Jan Admiraal neem ik mijn slaapkamer onder de loop en help ik jou online stappen te zetten naar jouw ideale leefomgeving.

Wil je iets meer te weten komen over de zeer interessante fengshui leer kijk dan bijvoorbeeld op www.fengshuiacademie.com Ben je zelf geïnteresseerd in het kijken naar jouw levenssituatie en wil je meer inzicht krijgen in hoe jouw omgeving van invloed is op jouw welzijn, neem dan contact met mij op voor een persoonlijk consult op info@translucentlife.com.

 

 

Warme groeten,

Peer

The art of life lies in a constant readjustment to our surroundings – Kakuzo Okakura

Write a comment

De website van Perine Coaching maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.