Wat zegt je uiterlijk over jou? Durf jij jezelf te laten zien in je kleding?

 

Het herfst seizoen is alweer vol op gang. De blaadjes vallen van de bomen. De kleuren en geuren om ons heen veranderen. Verandering hangt in de lucht. De natuur bereidt zich voor op iets nieuws. Langzaam keren ook wij naar binnen en gaan op zoek naar warmte en bezinning.

 

Een mooi moment om bij onszelf in te checken en te voelen waar wij zijn en wat wij nodig hebben. Ben jij klaar voor de veranderingen die eraan komen?

 

Ik nog niet. Deze week wil ik het hebben over onze kledingkasten. Want het wordt weer tijd onze garderobe aan te passen. Ook weer zo’n natuurlijk moment van zelf reflectie. Wie ben ik op dit moment en wat wil ik eigenlijk? De kleding die wij aantrekken, verandert niet alleen met de seizoenen mee maar ook met de verschillende fases in ons leven. Als kind, als tiener, als student, als werkende professional, als moeder, in elke fase van ons leven passen we onze kleding aan. En dat heeft niet alleen met algemeen geaccepteerde regels te maken. De kleding die wij dragen zegt iets over wie wij bewust of vaak ook onbewust kiezen te zijn.

 

“Evenals de wijze waarop het lichaam wordt bekleed, reeds iemands achting voor zichzelf en voor de geest die hij tot tempel wil worden, bewijst, zo zal men ook aan al zijn doen en laten kunnen zien of hij weet te eren wat in hem leeft” – Bo Yin Ra

 

Weet jij te eren wat in jou leeft? Of klinkt dat een beetje vaag? Toch wil het niets anders zeggen dan dat datgene wat jij naar buiten toe toont recht mag doen aan hoe jij je van binnen voelt. Zo ook wat jij qua kleding kiest om te dragen. Denk jij weleens na over wat voor invloed je kleding op je gemoedstoestand heeft? Waarom dragen mensen vaak zwart op een begrafenis of veel kleur in de zomer? De kleding is een uiting van hoe men zich op dat moment voelt.

 

Wat heb jij op dit moment aan? Is dat kleding waar je vrolijk van wordt? Waar je je krachtig bij voelt? Of juist kleding die jou onzeker maakt? Of denk jij daar nooit bij na? Is het kleding die bij jou past of bij de huidige trend?

 

Trends zijn erop gericht onze aandacht te pakken. Er zit een bepaalde behoefte in het collectief en daar wordt door de modewereld op ingespeeld. Wij zijn allemaal onderdeel van dat collectief dus in die zin zijn die behoefte ook zeker wel onderdeel van ons. We hollen onbewust achter de massa aan en voelen ons veilig. Als essentieel overlevingsstrategie van de mens willen we tenslotte allemaal ergens bij horen.

 

Binnen het collectief zijn we echter allemaal uniek. Niet 1 persoon is het hetzelfde als de ander. Iedereen heeft zijn eigen unieke energie. Wees je bewust van wat die van jou is.

 

Vraag het om je heen aan de mensen die dicht bij je staan of die jij vertrouwt. Wat is jouw unieke bijdrage? Presenteer jij je naar buiten toe in lijn met jouw uniekheid? Bewustzijn over hoe wij ons naar buiten toe kleden helpt ons steeds beter onszelf te leren kennen.

 

Naast kleur voorkeuren heeft iedereen ook zo zijn eigen stijl. Je persoonlijkheid uit zich in een bepaalde stijl? Dit kan bijvoorbeeld zijn conservatief, modern, creatief, eindeloze combinaties zijn mogelijk. In de styling wereld bestaan er verschillende categorieën. Best eens leuk om voor jezelf uit te zoeken. Personal dresscoach Karin Bekkers (https://www.yourpersonaldresscoach.nl) adviseert om kleding te dragen die bij jouw persoonlijkheid past en de doelen die jij wil bereiken. Mensen komen op consult bij haar niet alleen om met de buitenkant bezig te zijn maar ook met de vraag wie zijn nu in de kern zijn en wat ze willen bereiken in hun leven.

Dus als jij nu straks je kledingkast onder de loop neemt. Kijk dan niet alleen naar de buitenkant van de kleding maar daal af naar je gevoel en sta dan eens stil bij de vraag of jij weet te eren wat in jou leeft? En ga vandaar uit selecteren wat bij jou past of niet.

 

Karin Bekkers heeft daarbij een leuke opdracht, “maak om te beginnen een blije gedeelte in je kledingkast”. Gewoon 1 hoek van kleding waar je blij van wordt!

 

Ik ben zo benieuwd wat jou ontdekkingen zijn. Mocht je naar aanleiding van dit verhaal of je kledingkast opdracht behoefte hebben aan een coachingsgesprek om te onderzoeken wat jouw persoonlijke levensstijl is en wat jou uniek maakt, bel mij op 06-20010959 of email mij op info@translucentlife.com. Voor een volledig stijl advies- traject kan je contact op nemen met Karin Bekkers op 06- 11460163 of email haar op karin@yourpersonaldresscoach.nl

 

 

Warme groetjes,

 

Peer

 

“Personal style is about having a sense of yourself and what you believe in” – Raplh Lauren

 

Write a comment

De website van Perine Coaching maakt gebruik van cookies. Cookies zorgen ervoor dat onze website goed functioneert.